Wat is een ‘Mechanisch toetsenbord’?

30 March 2020 Stan 0 Comments

Een mechanisch toetsenbord is net zoals een gewoon toetsenbord maar ook weer niet! Een mechanisch toetsenbord is te herkennen aan zijn grootte en geluid, de grootte van een toetsenbord kan heel hard variëren 100% of een ‘Full Sized Keyboard’. Bij een ‘Tenkeyless’ toetsenbord, zoals de naam al een beetje durf te verraden is het numpad weggevallen en is net iets kleiner. Dit maakt het dan een 80% keyboard. De volgende is een 75% keyboard. Dit is een toetsenbord net zoals de ‘Tenkeyless’ maar alle caps plakken tegen elkaar zodat er geen ruimte meer tussen elke switch zit. De 60% en 65% toetsenborden gelijken zeer sterk op mekaar. Het enige verschil is er dat de 60% geen pijltjestoetsen niet meer heeft en plakken net zoals de ‘Tenkeyless’ alle caps tegen elkaar zodat er geen plaats meer tussen is waarbij de 65% alleen maar ruimte maakt voor de pijltjes. (De afbeelding hieronder laat niet de 65% zien omdat deze niet wordt gekozen vanwege de pijltjes). 

Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *